top of page
  • Foto van schrijverAzer Michael Mehrab

Op weg naar een geoptimaliseerde cloud


Om je Microsoft cloudomgeving te kunnen optimaliseren, heb je inzicht nodig. Met eigen tooling geeft Microsoft je dat inzicht zelf. Althans, een soort van. Die tools geven je namelijk alleen data. Losse metrics. Maar wil je echt kunnen optimaliseren en besparen? Dan zul je al die afzonderlijke data met elkaar moeten verbinden.


Iedere. Keer. Opnieuw.


Inzicht als startpunt

De tools van Microsoft tonen je gegevens over je cloudgebruik. Een handig startpunt waarmee je in eerste instantie al wat kunt besparen. Maar met alleen die data bespaar je maar tot een bepaalde hoogte. Je moet die gegevens eerst nog analyseren en aan elkaar verbinden om tot echt waardevolle inzichten te komen. Om een volledig beeld te creëren. En om te ontdekken waar de bottlenecks zitten.


Want het is niet genoeg als je alleen weet wáár er file staat … je moet ook weten hoe je die file kunt vermijden.


Naar de finish op de automatische piloot

Nu kun je je IT-afdeling opdracht geven om de data wekelijks of maandelijks voor je te downloaden en te analyseren. Maar dat is behoorlijk arbeidsintensief en tijdrovend. Bovendien is die analyse dan gebaseerd op een momentopname, terwijl je situatie alweer is veranderd op het moment dat je eindelijk weet hoe je ervoor staat.


Daarom hebben we het proces geautomatiseerd. Je rauwe datasets worden automatisch opgehaald en realtime met elkaar gecombineerd tot meest waardevolle informatie voor jouw organisatie. Daardoor kun je op ieder gewenst moment zien wat de stand van zaken is en waar er besparingskansen liggen. Zo behoud je altijd de controle over je uitgaven. All day, every day.


Met een expert als gids

Onze methode vertelt je wat het eindpunt is. Waar je naartoe moet. Een gids weet hoe je daar het best kan komen. Want het pad naar structurele veranderingen en controle verandert nogal eens. De wereld van de cloud is immers dynamisch. Op z’n zachtst gezegd. Met Azolution heb je die ervaren sparringpartner die je helpt de beste route voor je uit te stippelen. Op ieder moment. Ongeacht het traject.


We zitten namelijk dagelijks in deze materie en kennen de kaart inmiddels op ons duimpje. We weten waar we het best links- of rechtsaf moeten slaan om op plaats van bestemming te komen. Om je cloud te optimaliseren en om de kosten te minimaliseren. Wij helpen je op weg naar kostenefficiëntie én continue controle. Want je wilt niet alleen de quick wins, maar ook op de lange termijn blijven besparen.


Altijd winst

Op basis van meerdere van dit soort trajecten hebben wij een methodiek ontwikkeld waarmee we altijd meer weten te besparen dan dat je investeert. We boeken dus altijd winst. Daar zijn we heilig van overtuigd. Zo overtuigd zelfs dat we geen factuur sturen als we onderaan de streep minder opgeleverd hebben dan je hebt geïnvesteerd. Pinky promise.


Let’s go!

Grote kans dat ook jij betaalt voor licenties of functies die je niet gebruikt. Laten we daarom samen koers zetten naar een geoptimaliseerd digitaal ecosysteem waar je de volledige controle over hebt. Neem nu vrijblijvend contact op en ontdek jouw mogelijkheden.

55 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page