top of page
  • Foto van schrijverAzer Michael Mehrab

Is on-premises software nog wel relevant?


Als expert in cloud spend optimization services bij Azolution, kan ik jullie vertellen dat on-premises software nog steeds relevant is, en soms zelfs cruciaal voor verschillende bedrijven waar wij onze cloud optimalisatie trajecten hebben uitgevoerd.


Waarom on-premises software?

Veel mensen denken dat on-premises software op zijn retour is omdat veel bedrijven overstappen naar de cloud. Maar wat veel mensen niet weten, is dat niet alle bedrijven de overstap naar de cloud kunnen of willen maken. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld omdat ze specifieke hardware nodig hebben die niet compatibel is met de cloud, of omdat ze gevoelige data hebben waarvan ze de veiligheid niet kunnen garanderen in de cloud. Daarnaast zien wij vaak dat niet alles naar de cloud gaat en er altijd een gedeelte on-premises blijft draaien. Het is ontzettend belangrijk om ook dit intern goed georganiseerd te hebben, van de SQL Server licenties, Windows Server licenties, tot aan de eventuele RDS CAL’s. We zien het nog dagelijks voorbij komen!


Onze expertise in on-premises analyse

Onze consultant die verantwoordelijk is voor de on-premises analyse fungeert als een verlengstuk van het bedrijf. In plaats van intern personeel in te zetten om te controleren op alles wat er geïnstalleerd staat en of dit correct is ten opzichte van de Microsoft-licentieregels, kunnen bedrijven Azolution inhuren om dit alles nauwkeurig en duidelijk in kaart te brengen. Dit is een efficiënte oplossing en bespaart kosten ten opzichte van zelf alles bijhouden. Wij zijn gespecialiseerd in dit werk en voeren het dagelijks uit voor onze klanten, waardoor wij instaat zijn dit werk nauwkeuriger en intensiever te doen dan iemand die dit simpelweg niet dagelijks doet.


Kortom:

  • Je krijgt inzicht in welke software er geïnstalleerd staat;

  • Je kunt efficiëntere installatie mogelijkheden onderzoeken;

  • Je kunt eventuele foutieve installaties opsporen (verkeerde versie of editie);

  • Je kunt controleren of je een tekort of overschot hebt aan Microsoft on-premises licenties.

Inzicht in Microsoft licenties en software

Onze analyse helpt de klant om inzicht te krijgen in hun licenties en software, met als resultaat: controle en kostenbesparing! Zeker als je bedenkt dat Microsoft een van de duurdere software-aanbieders is.


Think again, start met optimaliseren!

Dus, als je denkt dat on-premises software niet meer relevant is, think again! Voor sommige bedrijven kan het nog steeds de beste oplossing zijn. En als je hulp nodig hebt bij het optimaliseren van je licenties en software, dan ben je bij Azolution aan het juiste adres!

21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page